Підтримка цивільного населення та НУО,

які постраждали

від російської агресії

в Україні

Березень 2022 - Березень 2024

Статус: завершено

Напрями діяльності

Субгранти для підтримки ініціатив громадянського суспільства, спрямованих на подолання кризи, спричиненої віною, що розв’язала росія

Підтримка внутрішньо-переміщених осіб та громадських організацій, що працюють з ВПО

Відправки допомоги у вігляді продуктів харчування та гігеєнічних засобів пенітенціарним закладам та партнерським організаціям

Соціальний супровід людей, які звільнилися з місць відбування покарань або перебувають у пенітерціальних установах

Евакуаційні рейси для населення із зони бойових дій

Фінансова підтримка громадських активістів-ВПО

Досягнення проєкту

Workplace Award Winning Trophy Icon

50

громадських аквтивістів-ВПО отримали фінансову допомогу

Workplace Award Winning Trophy Icon

10 960

внутрішньо-переміщених осіб отримали продуктові/гігієнічні набори

Workplace Award Winning Trophy Icon

89

ініціатив підтримано

в межах субгрантів

Workplace Award Winning Trophy Icon

42

відправки продуктів та гігієнічних засобів для НУО та пенетарціальних закладів

Workplace Award Winning Trophy Icon

1 163

людини, що перебували/ють в пенетарціальних закладах отримали послуги соціального супроводу

Workplace Award Winning Trophy Icon

61 330 кг

продуктів харчування

закуплено

Допомога в цифрах

rice gradient icon
Macaroni Pasta Italian Food Icon
Olives Oil Outline
sugar icon
Grey Line Canned Food Icon Isolated. Food for Animals. Pet Food Can. Vector Illustration

13 468 кг

круп

7 970 кг

макарон

7 620 л

олії

7 055 кг

цукру

7 334 кг

м’ясних та рибних консерв

detergent bottle
Toothbrush Holder Icon

2 268 л

миючих та пральних засобів

14 510 шт

засобів особистої гігієни

Після підриву Каховської ГЕС

200 000 жителів Дніпропетровщини опинилися на межі гуманітарної катастрофи через відсутність питної води.


Завдяки субгрантам від проєкту EU4CSOs Emergency Actions на допомогу потребуючому населенню змогли прийти волонтери із 6 організацій.



Успіхи субгрантерів проєкту

Громадської організації "І будуть люди" вдалося організувати довіз питної води до 5 громад Нікопольського району, які опинилися на межі гуманітарної катастрофи через відсутність питної води.


У прифронтовому місті Костянтинівка на Донеччині благодійники БФ "МХП-Громаді" роздали місцевим мешканцям 900 продуктових наборів.

ГО "Агенція сталого розвитку міста" облаштували умови для комфортного проживання в 4 гуртожитках у Рівному.

ГО "ЗАВЖДИ ПОРУЧ 2023" придбали

станцію очищення води для Херсонської обласної дитячої клінічної лікарні.


БО «ВІЛЬНА ЗОНА» сприяли покращенню доступності медичної, соціальної допомоги та паспортизації засуджених, які готуються до звільнення під час війни.



Громадська організація "Магнолія" у межах "Служба розшуку дітей" допомогали батькам у розшуку зниклих під час війни дітей.

Волонтери Української Волонтерської Служби доставили 400 продуктових набори та ліки для самотніх Ба та Ді з міст та сіл Харківської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Миколаївської та Херсонської областей.

Команда Благодійного фонду «Українці» придбали для населення Херсонської області багатофункціональні настільні системи глибокого очищення та збагачення води з великим фільтраційним ресурсом.



У межах проєкту волонтери волонтери ГО «Тарілка» та «Тарілка Херсон» змогли передати вразливим категоріям населення в Херсонській та Миколаївській області:

321 набір продуктів та питної води;

278 наборів гігієни;

152 набори побутових речей.


Волонтери громадської організації Freedom Trast доставляли продуктові набори в прифронтову Констянтинівку (станом на 5 лютого 2023р.)

Благодійний фонд «СТОПРАК» допомагали у забезпеченні онкохворих людей медикаментами у Волинській області.

Благодійна організація “Світло надії” закупила ліжка та матраци для гуртожітку ВПО у Полтаві.

Впродовж 2 років БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» забезпечувала соціальний супровід людей, які щойно звільнилися з місць відбування покарань та людей, що перебувають у пенітерціальних установах.

МАТЕРІАЛ на NV

Підтримка громадських активістів-ВПО

Людмила Пискунова:

«Протягом 6 місяців перебування під окупацією в рідному місті Енергодар, моя діяльність в громадській організації, де я працювала, майже зійшла на нуль через постійну небезпеку. В кінці серпня 2022 року мені вдалося виїхати до Львова, де з перших днів я почала включатися в роботу. Це давалося складно через часті повітряні тривоги – вони викликали у мене панічні стани. За кілька місяців адаптації мій стан нормалізувався,тож я активно почала працювати. Наша ГО "Група активної реабілітації" розпочала проєкт "Перший контакт", який передбачав роботу в реабілітаційних і медичних установах, в які робили візити наші інструктори. Я також стала інструкторкою. Ми працюємо з людьми, які отримали травму спинного мозку: навчаємо їх самостійного і незалежного життя у кріслі колісному. Наразі,ця діяльність охоплює сім областей України. Я керую робою інструкторів в усіх областях, тобто я супервізорка регіональних команд. Також наша ГО проводить табори активної реабілітації, в яких я є інструкторкою з аеробіки та загальнофізичної підготовки.


Ініціатива з підтримки громадських активістів необхідна багатьом, адже не всі мають змогу продовжити свою діяльність без додаткової підтримки.

Я одна винаймаю орендовану квартиру, тому гроші отримані від програми підтримки витрачу на оплату оренди, комунальних послуг, навчання в автошколі».


Данило Медведєв:


«Починаючи з березня 2022 року я почав працювати волонтером та допомагати цивільним людям полегшити кризові наслідки викликані війною. Після повномасштабного вторгнення, до мене прийшло розуміння того, що момент – це єдине, що по справжньому належить тобі. Ця думка допомогла мені розкрити свій потенціал та не втрачати час на другорядні речі, допомогло досягати поставлених цілей.


Ініціатива підтримки громадських активістів є дуже необхідною, адже подібні ініціативи сприяють сталості діяльності активістів, і креативні, творчі та активні люди можуть зосередити свої сили на розв'язання нагальних питань та менше турбуватися за пошук коштів на базові потреби».


Марина Павлюченко

«З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну, мої робота та повсякденне життя кардинально змінилися, оскільки я активно долучилася до надання допомоги потерпілим та ВПО. З 26 лютого 2022 року спільно з трьома іншими координаторами я почала координувати роботу Рівненського обласного волонтерського штабу, допомагала великій кількості людей, які вимушені були покинути свої домівки та опинилися на Рівненщині. Допомагала з наданням гуманітарної допомоги, відновленням документів, банківських карток, супроводжувала в різні державні установи, шукала житло, створила та веду телеграм канал «ВПО Рівне» з більш ніж 2500 підписниками, метою якого є інформування та консультування ВПО щодо заходів, які проводять для них у Рівному. Постійно публікую актуальну інформацію, яка може бути корисною для ВПО щодо дозвілля, навчання, гуманітарної допомоги, юридичної та психологічної підтримки. Організовувала та проводила зустрічі ВПО з представниками влади, громадських та благодійних організацій з метою координації зусиль, знайомства та надання корисної інформації. Організовувала та спільно з різними ГО та БФ проводила різні безкоштовні майстер-класи, тренінги з психологічної підтримки, ресурсні зустрічі, екскурсії, походи дітей у зоопарк, музеї, театри, на концерти з метою допомогти ВПО інтегруватися в громаду Рівненщини та зміцнити соціальні зв'язки. Така робота є надзвичайно потрібною та вимагає величезних внутрішніх зусиль, високої стресостійкості, часу та ресурсів. В такі напружені часи ми вчимося проявляти свою турботу, любов, милосердя, саме в такі моменти ми ростемо. Всупереч труднощам, можливість допомагати людям, які опинилися у скрутному становищі, стала для мене великим джерелом натхнення та мотивації»

Олександр Ачкасов:

«Я маю трьох дітей та прекрасну дружину Оксану. До початку війни ми мешкали в Харкові, та після початку повномасштабного вторгнення ми з родиною виїхали на захід України. Приїхавши до міста Коломиї, в Івано-Франківської області, ми побачили велику кількість ВПО, котрі опинилися в складних обставинах. Пошук житла, фінансові труднощі, психологічні та соціальні проблеми – це все чинило значний тиск» – говорить чоловік.

Він та його родина мали велике бажання допомогти тим людям, які опинилися в такій же ситуації як і сім’я Олександра.

Вони познайомилися з представниками релігійної організації, і на їх базі почали надавати допомогу людям: забезпечувати тимчасове проживання та харчування тим, хто цього потребує.

Через певний час в Коломийському районі налічувалося близько 25000 ВПО. І разом з однодумцями ми прийняли рішення допомогати продуктовими наборами».


Впродовж 19 місяців, кожного тижня Олександр з однодумцями надають допомогу у вигляді продуктів харчування для близько 40 сімей з-поміж ВПО. Також було організовано групи психологічної підтримки, на яких люди ділилися пережитим та проводили час разом.


Відправки допомоги в межах проєкту

Картка проєкту

ЗАГАЛЬНИЙ БЮДЖЕТ: € 1 786 356

Виконавець: БО “Мережа 100 відсотків життя Рівне”


Проєкт "EU4CSOs – Надзвичайні Заходи" – ініціатива, спрямована на надання невідкладної допомоги та підтримки особам, які потрапили у вразливі ситуації через війну в Україні. Проєкт розроблений з урахуванням реальних потреб громадян та має на меті забезпечити швидку та ефективну реакцію на виклики непередбачуваних обставин. Мета проєкту – покращити якість життя та сприяти відновленню уразливих груп в Рівненській області та на території підконтрольній Україні.

Конкретні цілі проєкту

Надати підтримку різним групам населення, які постраждали внаслідок російської агресії в Україні:

  • Забезпечити швидке реагування на виклики та надати допомогу цивільному населенню на підконтрольних уряду України та деокупованих територіях України.
  • Надати фінансову підтримку громадським активістам та ОГС, які працюють над відновленням від руйнівних наслідків війни.
  • Допомогти ув'язненим і пенітенціарним закладам України, що потребують допомоги.


Done Icon
Done Icon
Done Icon
Done Icon

Очікувані результати проєкту

Створено логістичний штаб з метою визначення потреб, швидкого реагування на потреби та забезпечення координації між залученими сторонами.


Надано підтримку у вигляді суб-грантів для ОГС, які допомагають населенню, яке постраждало від війни в Україні.


Надано підтримку в евакуації та/або поселенні, та/або залученні до волонтерської діяльності ОГС, та громадських активістів, які релокуються з території активних воєнних дій.


Надано підтримку ув’язненим та тим, хто нещодавно звільнений або без притулку, розвиток базових навичок у наданні першої допомоги, надати тимчасове розміщення та харчування.


Проєкт EU4CSOs Emergency Actions реалізовувала

БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» за фінансової підтримки Європейського Союзу.


Наповнення односторінкового сайту є виключною відповідальністю БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.


Більше про діяльність проєкту EU4CSOs Emergency Actions на сторінці у Фейсбук.

字母f图标